Entorn

sansa

Sant Sadurni d’anoia, terra de vinyes i de cava, desplega un captivador paissatge d’arrels mil.lenaries. Desde els seus origens citats documentalment cap a l’any 1080, ha sigut el encreuament de gent i d’influències, entre barcelona i tarragona, ja que esta enmig de les dues ciutats.

El cultiu del raim i la elaboració de cava, han constituit la seva principal ocupació. Ni el desastre de la fil.loxera, al 1887, que ara s’honora en una festa, la festa de la fil.loxera, no va poder impedir que avui dia sigui la capital del cava, per concentrar la major nombre de cases elaboradores de cava de catalunya.

Les caves constitueixen, a més a més, per elles mateixes, veritables monuments arquitectònics, alguns d’època modernista i d’altres actuals, i n’hi ha que compten amb les últimes tecnologies en el procés d’elaboració o, com en el cas de les més artesanals (gestionades per un grup familiar), que conserven encara els mètodes manuals.

L’edifici modernista per excel·lència és el de les caves Codorniu, que ens permet apreciar una de les joies del modernisme català i conèixer un dels seus models més rellevants quant a edificacions industrials.

Just al costat de l’estació del ferrocarril, es construïren l’any 1927 les caves Freixenet, dissenyades per l’arquitecte Josep Ros i Ros, que consten de cinc naus en les quals va fer gala de la seva particular combinació d’estils.

Passejant per Sant Sadurní, pel carrer Raval, amb la seva antiga torre de defensa en un extrem i la plaça de l’Església a l’altre extrem, amb el seu campanar gòtic, es descobreixen diversos edificis, la majoria concentrats en tres o quatre carrers que conformen l’eix del centre històric, representants de l’eclecticisme i del modernisme.

Com a mostres de gòtic i romànic, cal no oblidar l’església parroquial, de la qual destaca el campanar octogonal, relíquia de l’antic temple gòtic, i el pòrtic remodelat l’any 1924

Val la pena fixar-se, també, finalment, en la rectoria i en la torre carlina de la Font del Mingo datada del 1873. Torre que esta situada just al costat del restaurant LA PERLA.

Carrito de compra
Aquesta web utilitza coockies. Pulsa aquí per    Veure Política de cookies
Privacidad
Restaurant La Perla

GRATIS
VER

Contacta amb nosaltres