HISTÒRIA

Fotografia de l’entrada al Restaurant La Perla, l’any 1970.

El nom de LA PERLA sorgeix degut a que quan s’estavan fent les obres de construcció del local, en Pere tenia una moto Derbi de l’any 1957 i sempre li feia LA PERLA ( no s’engegava), i d’aquí va nèixer el seu nom.

En un primer període, el local el que més treballava eren els tipics vermuts LA PERLA, que consistien en escopinyes, olives farcides, boquerons i patates chips. També s’hi feien entrepans freds i calents.
Més endavant, va ser quan van començar a fer les tapes típiques de LA PERLA; pops a la planxa, calamars a la romana, pops en salsa, musclos amb romesco, “pinxos morunos”, etc. Algunes d’elles existents encara a la carta d’avui dia i algunes desaparegudes amb el pas del temps.

Va ser un dels llocs de referència de penyes ciclistes a l’hora d’anar a esmorzar. Es deixàven deleitar amb els entrepans “especial ciclista”, que era un entrepà de truita i llom.

També era típic, anar a berenar a LA PERLA; el fetge amb ceba i tomàquet, el ventre amb mongetes o la caballa, que encara hi ha clients que la demanen avui en dia.

Ha sigut un lloc on els turistes que venien a Sant Sadurni d’Anoia a visitar les caves, després passàven per LA PERLA i el PERE els hi servia alguna consumició o refresc per continuar el viatge.
A l’any 1973, es va ampliar el local fent una terrassa just al costat, que fou on molts diumenges la gent hi anava a fer el vermout abans de dinar, tot prenent el Sol. També s’hi anava a berenar o a sopar a l’aire lliure sota les estrelles, espai que anava molt bé a les famílies amb fills petits perque els tenien controlats, ja que la única sortida accedia directament al local.
Al 2002, va ser quan hi va haver una millora considerable del local amb la instalació d’una carpa i l’adeqüació de la terrassa com a saló-menjador, per a poder gaudir de l’oferta gastronómica durant tot l’any.
Des de aleshores, el restaurant va tenir molt d’èxit perque, a més a més de vermuths i tapes, s’oferia un menú diari amb la possibilitat de ser servit a la carta.

En el centre el Sr. Pere Roig, a la seva dreta el seu fill Jaume Roig i a la seva esquerra, el seu nèt Xavi Roig.

A partir de l’any 2011, el nét Xavi Roig juntament amb el seu pare Jaume Roig, han portat a terme una renovació general de l’oferta culinària i del local, fent-lo més atractiu per la clientela que s’hi apropa.
Una de les iniciatives d’aquesta renovació, va ser el cicle d’espectales CAVART, que consistia en oferir un sopar-espectacle el primer divendres de cada més. Es va poder gaudir de molologuistes, músics, mags, i fakirs, tals com; Oriol Cruz (Iniesta del Crakovia), Enric Company, Joan Pau Chaves (pianista dels Pets), Fakir Kirman, Dani Lagi, Ramón Tartes ente d’altres.

Juntament amb aquesta iniciativa, es va fer una renovació general de la carta, posant especial énfasis en l’elaboració artesanal de les pizzes. En apuesta carta s’hi poden trobar una gran varietat de pizzes originals i poc vistes, les nostres “coques “ artesanes, amanides, pastes, peixos, carns, tapes tradicionals i postres d’elaboració propia.

Poc a poc, vam anar ampliant l’oferta de la bodega, donant protagonisme als elaboradors de vins i caves de més proximitat geogràfica, el Penedès. Actualment, oferim una carta de més de 70 referències, de diverses D.O, pensat satisfer qualsevol paladar.
Complementant aquesta carta i pensats per degustar després de sopar, es va elaborar una extensa catra de gin tònics premium, que consta de més de 25 tipus de ginebres i de 7 tipus de tòniques diferents. Totes elles estan exposades al menjador on s’elaboren davant del client.

En acabar el cicle de CAVART, les nits de cap de setmana, eren amenitzades amb música d’ambient, que un discjokey s’ocupava d’anar variant, sempre suaument, on molt dels clients aprofitaven per degustar la carta de gin tònics mencionada anteriorment.
Al 2013, s’inicia un camí cap a la ecològia, la proximitat i els productes de la temporada, plasmat en un menú -carta diari renovat, on s’ofereixen una gran varietat de plats per poder escollir entre primers i segons. La gran novetat va ser oferir arrossos qualsevol dia de la setmana, fets al moment i per petició del client.
L’ultima renovació ha sigut al 2014, amb l’incorporació d’una cuina més vanguardista, plasmada amb les tapes gastronòmiques i els suggeriments setmanals.

Al 2015, el Restaurant La Perla, es va associar a Enoturisme Penedès, que promou el turisme vititínícola al Penedes, i a Penedès Tasta’l, que promouen i ajuden als productors locals del penedès.
Actualment, el restaurant és regentat pel fill Jaume Roig Carbonell i el nèt Xavi Roig Alemany, que segueixen amb il.lusió la nissaga familiar de restauradors, preparant la gran celebració que es durà a terme pel 50é aniversari de la inaguració, el 5 de setembre de 2015.

Aquesta web utilitza coockies. Pulsa aquí per    Veure Política de cookies
Privacidad
Restaurant La Perla

GRATIS
VER

Contacta amb nosaltres